Plaatjes
Tour de France 2 PDF Afdrukken E-mail
donderdag 08 juli 2010
Image

Nog maar zo'n raar reclameautootje uit de karavaan die ongeveer een uur voor de renners voorbij kwam en in vergelijking met zo'n twintig jaar geleden ongelooflijk veel creatiever (nou ja ... ...) en professioneler oogde. Maar het blijft natuurlijk een draak van een ding.

Image

Kop van het peloton vlak voor de ravitaillering in Amay op maandag 5 juli 2010. Het heeft een achterstand van een minuutje of zes op zeven koplopers in de aanloop naar een dramatische finale. Daarin regelde Cancellara dat er door de mannen niet meer echt gereden en gesprint werd omdat er zo veel renners en met name de broertjes Schleck uit zijn team Saxobank gevallen waren in de afdaling van de Stockeu. En daardoor al heel vroeg in de Tour op een flinke achterstand in het algemeen klassement dreigden te worden gezet. En dat kon natuurlijk niet. Ze waren immers kanshebbers voor de eindzege. Ook Armstrong was een van de slachtoffers en reed op flinke achterstand van de leiders in de wedstrijd, waaronder Cancellara. Cancellara gedroeg zich als baas van de jury. Mart Smeets bedreef 's avonds via de NPS volop public relations voor de coup van Bjarne Riis, ploegleider van de Saxo's. Smeets suggereerde een stakingsactie vanwege een gevaarlijk parcours. Maar Riis zag natuurlijk graag dat zijn eigen jongens in de race bleven, evenals dat hij Armstrong niet kwijt wilde omdat die Contador zou kunnen afmatten waardoor Andy Schleck er met de buit vandoor zou kunnen gaan. En passant werden ook alle tweede garnituur gegadigden voor de eindzege buitenspel gezet. Stel dat Cancellara niet in de kopgroep had gereden, wie zou er dan namens de renners zijn opgestaan als zogenaamde stakingsleider? Ik denk niemand. Dan had Riis neutralisatie van de koers rechtstreeks met de tourdirectie moeten regelen. En of dat gelukt was ... ...?
Laatst geupdate op ( donderdag 08 juli 2010 )
 
Tour de France 1 PDF Afdrukken E-mail
woensdag 07 juli 2010
Image

Reclame in de Tour. Ook een kwestie van leuke meiden
 
Regenboog PDF Afdrukken E-mail
vrijdag 26 februari 2010
Image

Afgelopen woensdag kwam rond half zes lieve L. terug van haar werk. Boven ons huis stond een gigantische regenboog. Zo leek het althans, aanvankelijk rijdend op de A2 en verder naar het zuiden op de Vliegveldweg. Ze moet er in werkelijkheid onderdoor gereden zijn want toen ik er een foto van maakte, stond hij ten noordoosten van ons huis. Ze had gezien hoe hij een perfecte boog van aarde naar aarde vormde. Het felle licht dat je net boven het dak ziet, is de weerkaatsing van de laagstaande zon, vlak voor de ondergang, in het de roestvrij stalen schoorsteen van de houtkachel. Er was in het (westzuid)westen geen bewolking.
Laatst geupdate op ( zondag 28 februari 2010 )
 
Toestel naast de baan op MAA PDF Afdrukken E-mail
dinsdag 17 maart 2009
Image

Image

Op Maastricht Aachen Airport is vanochtend een Boeing van Cargolux naast de baan geraakt. Het gebeurde terwijl het toestel aan het einde van de landingsbaan keerde. Het toestel vervoert bloemen uit Kenia en wordt gelost voordat het weer op de baan wordt gezet. Hoe? Dat weet ik niet. Deze foto's zijn gemaakt om ongeveer kwart voor tien toen het toestel inmiddels een uur buiten de baan stond.

Meerssen - dinsdag 17 03 2009
Laatst geupdate op ( zondag 17 mei 2009 )
 
Zo wonen wij PDF Afdrukken E-mail
zaterdag 17 mei 2008
Voor wie nieuwsgierig is naar hoe wij wonen een paar plaatjes van de actuele situatie (mei 2008). Dat wil ook zeggen: er moet nog veel gebeuren. Veel dat aan de buitenkant onzichtbaar is en dat willen we ook zo houden. Zoals het aftimmeren van de zolders, het bouwen van kasten en het schilderen van de binnenboel. Wat betreft de buitenkant. Er komt binnen afzienbare tijd een nieuwe voordeur, de schilder komt om het huis opnieuw in de verf te zetten en zelf zullen we ook nog het nodige schilderwerk doen. Het houtwerk buiten wordt heel donker grijs - ook de luiken -, de gevels worden wit en de spatstrook onderaan de gevels wordt ook heel donker grijs. De onderzijde van de overstekken wordt heel licht grijs en een deel van de draaiende delen van het houtwerk eveneens. De keermuur van de patio behandelen we in de loop van de zomer met een speciaal spul dat vocht weert en dat resulteert dan in een egaal grijze muur die er dan zo'n beetje gekeimd uitziet. De tuin is inmiddels flink onder handen genomen. Het gras is een beetje opgepimpt, de meidoornhaag opgeschoond en op een aantal plaatsen voorzien van verse stekken en we hebben enkele taxushagen gezet waardoor we nog wat meer privacy hebben. De schutting aan de achterzijde van de tuin is iets verlaagd waardoor we een beter uitzicht over de weiden achter het huis hebben. We gaan in het najaar enkele bomen kappen en de haag aan de achterzijde van de tuin nog iets verlagen om nog wat meer zicht op de weiden en de bosrand te krijgen. Op termijn gaan we tussen carport en patio een scherm tegen de geluiden van de straat zetten. Dan krijgen we nog wat meer rust in de patio. Zo, en dan nu maar een paar foto's.

Image

De voorzijde van het huis met links de carport

Image

Deel van de patio met de entree aan de achterkant van het huis

Image

Patio, gezien vanuit de groene tuin, boven. Je ziet nog net de rand van de keermuur

Image

Deel van de groene tuin, boven, met links de keermuur rond de patio

Image

Deel van de groene tuin, met links de zuidgevel van het huis met de carport. Het gras is net geverticuteerd en moet weer even op adem komen

Image

De weiden met bosrand achter het huis, gezien van achter uit de tuin. De haag maken we in het najaar wat lager
Laatst geupdate op ( zondag 01 maart 2009 )
 
<< Begin < Vorige 1 2 Volgende > Einde >>

Resultaten 1 - 5 van 6