Brieven
Meerssen, 20 februari 2012 PDF Afdrukken E-mail
maandag 20 februari 2012
Beste Job,

Ik ben blij met je beslissing en niet in de laatste plaats omdat het voor jezelf ook een hele last minder moet zijn om namens een al jaren zwalkende partij een fractie in de Tweede Kamer te moeten leiden.

Ik hoop, net als jij, dat we er weer bovenop komen. En dat de Partij van de Arbeid voor de burgers van dit land weer echt wat kan betekenen en ze weer ouderwets moed en nog veel meer dan die alleen kan geven. Ik blijf daar vertrouwen in hebben omdat we in elk geval al weer wat ideologisch dons op de huid voelen.

Ik gun jou de rust en de luwte. Het moeten tropenjaren zijn geweest, daar in Den Haag. Je zult je als fatsoenlijk mens de venijnige pesterijen van Wilders maar hebben moeten laten aanleunen. Het ga je goed.

Met vriendelijke groet,

Paul Jansen
Laatst geupdate op ( maandag 20 februari 2012 )
 
Zorro PDF Afdrukken E-mail
zondag 16 januari 2011
(Naar aanleiding van column Operatie schone handen in Dagblad De Limburger van zaterdag 8 januari 2011)

Maandag 8 januari 2011

Mark Verheijen (lijsttrekker VVD verkiezingen Provinciale Staten Limburg en landelijk voorzitter VVD) noemde Bert Kersten, lijsttrekker van de PvdA Limburg, onlangs Zorro. Dat is een compliment. Waarvoor dank. Zorro wist altijd met succes onrecht te bestrijden.
Zijn verwijt dat PvdA Limburg de PVV uitsluit als coalitiepartner vraagt wel enig weerwerk. De PvdA realiseert zich fouten te hebben gemaakt. Ze heeft de ontevredenheid van de kiezer te weinig opgevat als een signaal van burgers die vinden dat hun voorlieden slecht naar hen luisteren. Die kiezers verdienen het dat wij wel goed naar hen luisteren. Maar, de PvdA staat ook ergens voor. Het is een brede volkspartij die zich het lot van mensen met wie het minder goed of ronduit slecht gaat serieus aantrekt. Werk en sociale zekerheid creëren voor iedereen, daar gaat het met name om. En we willen alle – alle! – burgers meenemen naar een positieve en hoopvolle toekomst. Dat maakt samenwerking met de PVV en haar cultuur van angst voor de toekomst onmogelijk. Te meer nog omdat de agenda van de PVV behoorlijk leeg is als het om belangrijke thema’s als werk, educatie, krimp, duurzaamheid en integratie gaat. Voor het krachtig werken aan onze eigen, goed gevulde agenda is meer nodig dan gedoogd te worden door de PVV. Voor de PvdA Limburg is er overigens een duidelijk verschil tussen de PVV als ondemocratische partij en haar potentiële kiezers die behoefte hebben aan een heroriëntatie op waar wij met Limburg naartoe gaan. Voor die kiezers hebben wij respect. Op een bepaalde manier zijn zij pioniers. Van hen kunnen we zeker nog wat leren. Dat is een uitnodiging.

Deze brief had ik maandag jl. willen sturen naar Dagblad De limburger. Ik heb dat niet gedaan omdat ik dan weer aandacht zou genereren voor Wilders en zijn kluppie. Maar ik vind de inhoud ook te actueel en to the point om die verloren te laten gaan. Vandaar dat ik deze brief op persoonlijke titel publiceer op deze website.
Laatst geupdate op ( zondag 16 januari 2011 )
 
Meerssen, 13 februari 2010 PDF Afdrukken E-mail
zaterdag 13 februari 2010
Geachte redactie,

De Hoop Scheffer kraakt ‘Davids’

Liever had ik in deze kop het woord kraakt tussen aanhalingstekens gezien. Jullie ombudsman signaleerde in de krant van zaterdag jl. in 2009 negen koppen die fout waren. Deze mag wat mij betreft op de longlist voor 2010. Terwijl mijn vrouw het eerste katern leest, lees ik Het Vervolg. Daarin Jaap de Hoop Scheffer. Ik denk al lezend: nou, nou; lekker hoog van de toren. Hier heb ik nog wel wat vragen bij. Want: naar eigen zeggen gepokt en gemazeld in het politiek ambacht. En dan vraag je per definitie om vragen. Mijn vrouw leest op pagina 1 van het eerste katern: “De Hoop Scheffer kraakt ‘Davids’”. In dat artikel lees ik enkele uren later dat JdHS scherpe kritiek heeft, het opneemt voor, kritiek verwerpt en afstand neemt. Is de optelsom daarvan ‘kraakt’? Of hebben we hier gewoon weer te maken met een politicus die naar eigen zeggen gepokt en gemazeld is in het politieke ambacht en zelf – dus?- het woord kraakt niet in de mond neemt? Of met (weer) een eindredacteur die de kop in een keurslijf van vier kolommen moest wrikken of anderszins van de wap was? Bijvoorbeeld als gevolg van eigen interpretatie? JdHS hoont of dumpt ‘Davids’ had lekkerder geallitereerd, overigens. Waar is toch de strakke verslaglegging? Of: waar blijven de chocoladeletters?

Paul Jansen, Meerssen
Laatst geupdate op ( dinsdag 27 april 2010 )
 
Meerssen, 7 december 2009 PDF Afdrukken E-mail
maandag 07 december 2009
Beste Thiem,

Het is lang geleden, bijna twee jaar, dat ik je – virtueel – mijn laatste briefje schreef. De aanleiding je nu maar weer eens te schrijven stelt overigens niets voor in het licht van de dierenindustrie en activistenterreur maar toch …. Er is ook nog zoiets als geestelijk dierenleed en leed is leed, per slot van rekening.

Je kent ongetwijfeld die reclame van Tele2? Die met dat sprekende zwarte schaap. Thiem, ik vind die filmpjes en foto’s zo min. Om allerlei redenen. De belangrijkste is dat er hier een dier als manager te kijk wordt gezet. Want we denken toch niet dat het daar zelf voor gekozen heeft?

Het geval wil dat het schaap van Tele2 een zwart schaap is en zwarte schapen hebben het als outcast toch al vreselijk te verduren. Laat staan in een rol als manager. Het is natuurlijk zo dat er in vergelijking met witte schapen zo weinig zwarte zijn – net als managers – dus we moeten de som van hun individuele leed niet overdrijven, maar toch …… Het zwarte schaap is namelijk ook representant van de gehele verzameling schaap.

In de ogen van domme mensen – waarvan er zoals je weet verreweg het meest zijn – zou dus via het zwarte schaap in de genoemde reclame de hele groep schaap gedemoniseerd kunnen worden. Want weten domme mensen veel dat het zwarte schaap het symbool van de outcast in de verzameling schaap is? Ik denk het niet. Het gevolg is dat ik me grote zorgen begin te maken over het schapenwelzijn. En aan die zorg van mij als potentiële stemmer op de Partij voor de Dieren moet jij wat doen.

Ik wil je dus dringend verzoeken of je met de Partij voor de Dieren de genoemde reclamecampagne wilt monitoren. In de hoop dat je daar aanleiding in ziet in De Tweede Kamer vragen te stellen. Of moet ik maar meteen Kroes schrijven omdat zij nu Europees gezien over Tele2 gaat? Of Spong bellen, omdat we mogelijk zelfs een zaak hebben? Hoop snel van je te horen.

Met vriendelijke groet,

Paul Jansen

P.S.: Is er overigens niet sowieso sprake van dierenmishandeling als je dieren de rol van mensen laat spelen? Dus los van dat dit zwarte schaap een manager speelt?
Laatst geupdate op ( zaterdag 13 februari 2010 )
 
Meerssen, 13 december 2008 PDF Afdrukken E-mail
zaterdag 13 december 2008
Beste Bril,

Vandaag, zaterdag 13 december, weer een van je stukjes gelezen waar ik een goed gevoel van krijg. Er staat Rotdag boven. Paradox. Het doet me ook goed in een ander stukje van je, in Magazine van De Volkskrant te lezen dat het beetje bij beetje beter met je gaat. In dat laatste stukje figureren je dochters met weinig respect voor deuren. Je bent er niet écht bij geweest dat ze die gewoonte ontwikkelden. Altijd werken. Papa druk. Dochters waren er om over te schrijven.

Ik vind je wel een toffe gozer, denk ik. Altijd gepassioneerd met jezelf, je hobby’s en je merkwaardige observaties bezig geweest. Lekker bot op zijn tijd maar wel altijd met de antennes op sensitief. Noodzakelijk voor het schrijven, voor het werk. Maar ging het in het verleden vaak over gevoeligheden waar je anderen op betrapte en hield het daarna op, nu komt langzaam de gevoelige Bril zelf in beeld. Ik kan dat wel waarderen. Misschien dat ik die Bril overigens nu pas zie, nu ik weet dat hij – al voor de tweede keer – hevig kwetsbaar is.

Bril, ik hoop dat jij en je haar spoedig weer lekker helemaal terug zijn. Maar ook dat je doorgaat met huilen. Maar dan misschien wel iets zachter dan om die rare crisis en om ontslagen bij Vos Logistics – overigens ook met opleggers in groen, speciaal voor tanktransport en onder andere rijdend voor cementindustrie ENCI te Maastricht – of Willi Betz of Norbert Dentressangle, mijn favoriet qua kleur en materieel, minder qua logo, en van ontroering.

Vanochtend zag ik in Meerssen, waar ik woon, een modieus gemutste vader in een kekke lange zwarte jas lopen met zijn zoontje aan de hand. Ook aardig in de kleertjes. Het joch van pakweg drie had een brilletje op en zijn rechteroog was afgeplakt. Lui zeker, het linker oog. Ik zag mezelf weer lopen met mijn jongste zoon, nu 29. Drie jaar en met net zo’n afgeplakt oog. Ben je drie en dan begint de kloterij al. Al is dit type kloterij nog te overzien.

Ik heb even nadrukkelijk naar het joch gekeken, naar die vader gelachen en die lachte terug. Hij zal zich wel hebben afgevraagd waarom we naar elkaar lachten. Maar om dat nou midden op de Beekstraat te bespreken, dat ging me wat ver. Want ondanks de herkenning blijft zo’n vader toch allereerst een wildvreemde. Ik denk trouwens dat hij het wel begreep.

Wat ik wil vragen is vooral door te gaan met achter die kwetsbare, lieve koude, rode handjes ook de dromen, fantasieën en plannen te zien. En daar dan even stiekem een traan om te laten of zelfs even zachtjes om te huilen. Ik zal je er met nog meer plezier om lezen. Je begrijpt, ik zeg dat niet enkel om jou een lolletje te doen.

Met vriendelijke groet,

Paul Jansen

Deze brief is verzonden naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken , na publicatie op www.paulsplaats.eu
Laatst geupdate op ( donderdag 29 januari 2009 )
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 Volgende > Einde >>

Resultaten 1 - 5 van 20