Meerssen, 7 december 2009 PDF Afdrukken E-mail
maandag 07 december 2009
Beste Thiem,

Het is lang geleden, bijna twee jaar, dat ik je – virtueel – mijn laatste briefje schreef. De aanleiding je nu maar weer eens te schrijven stelt overigens niets voor in het licht van de dierenindustrie en activistenterreur maar toch …. Er is ook nog zoiets als geestelijk dierenleed en leed is leed, per slot van rekening.

Je kent ongetwijfeld die reclame van Tele2? Die met dat sprekende zwarte schaap. Thiem, ik vind die filmpjes en foto’s zo min. Om allerlei redenen. De belangrijkste is dat er hier een dier als manager te kijk wordt gezet. Want we denken toch niet dat het daar zelf voor gekozen heeft?

Het geval wil dat het schaap van Tele2 een zwart schaap is en zwarte schapen hebben het als outcast toch al vreselijk te verduren. Laat staan in een rol als manager. Het is natuurlijk zo dat er in vergelijking met witte schapen zo weinig zwarte zijn – net als managers – dus we moeten de som van hun individuele leed niet overdrijven, maar toch …… Het zwarte schaap is namelijk ook representant van de gehele verzameling schaap.

In de ogen van domme mensen – waarvan er zoals je weet verreweg het meest zijn – zou dus via het zwarte schaap in de genoemde reclame de hele groep schaap gedemoniseerd kunnen worden. Want weten domme mensen veel dat het zwarte schaap het symbool van de outcast in de verzameling schaap is? Ik denk het niet. Het gevolg is dat ik me grote zorgen begin te maken over het schapenwelzijn. En aan die zorg van mij als potentiële stemmer op de Partij voor de Dieren moet jij wat doen.

Ik wil je dus dringend verzoeken of je met de Partij voor de Dieren de genoemde reclamecampagne wilt monitoren. In de hoop dat je daar aanleiding in ziet in De Tweede Kamer vragen te stellen. Of moet ik maar meteen Kroes schrijven omdat zij nu Europees gezien over Tele2 gaat? Of Spong bellen, omdat we mogelijk zelfs een zaak hebben? Hoop snel van je te horen.

Met vriendelijke groet,

Paul Jansen

P.S.: Is er overigens niet sowieso sprake van dierenmishandeling als je dieren de rol van mensen laat spelen? Dus los van dat dit zwarte schaap een manager speelt?
Laatst geupdate op ( zaterdag 13 februari 2010 )
 
< Vorige   Volgende >