Zorro PDF Afdrukken E-mail
zondag 16 januari 2011
(Naar aanleiding van column Operatie schone handen in Dagblad De Limburger van zaterdag 8 januari 2011)

Maandag 8 januari 2011

Mark Verheijen (lijsttrekker VVD verkiezingen Provinciale Staten Limburg en landelijk voorzitter VVD) noemde Bert Kersten, lijsttrekker van de PvdA Limburg, onlangs Zorro. Dat is een compliment. Waarvoor dank. Zorro wist altijd met succes onrecht te bestrijden.
Zijn verwijt dat PvdA Limburg de PVV uitsluit als coalitiepartner vraagt wel enig weerwerk. De PvdA realiseert zich fouten te hebben gemaakt. Ze heeft de ontevredenheid van de kiezer te weinig opgevat als een signaal van burgers die vinden dat hun voorlieden slecht naar hen luisteren. Die kiezers verdienen het dat wij wel goed naar hen luisteren. Maar, de PvdA staat ook ergens voor. Het is een brede volkspartij die zich het lot van mensen met wie het minder goed of ronduit slecht gaat serieus aantrekt. Werk en sociale zekerheid creŽren voor iedereen, daar gaat het met name om. En we willen alle Ė alle! Ė burgers meenemen naar een positieve en hoopvolle toekomst. Dat maakt samenwerking met de PVV en haar cultuur van angst voor de toekomst onmogelijk. Te meer nog omdat de agenda van de PVV behoorlijk leeg is als het om belangrijke themaís als werk, educatie, krimp, duurzaamheid en integratie gaat. Voor het krachtig werken aan onze eigen, goed gevulde agenda is meer nodig dan gedoogd te worden door de PVV. Voor de PvdA Limburg is er overigens een duidelijk verschil tussen de PVV als ondemocratische partij en haar potentiŽle kiezers die behoefte hebben aan een heroriŽntatie op waar wij met Limburg naartoe gaan. Voor die kiezers hebben wij respect. Op een bepaalde manier zijn zij pioniers. Van hen kunnen we zeker nog wat leren. Dat is een uitnodiging.

Deze brief had ik maandag jl. willen sturen naar Dagblad De limburger. Ik heb dat niet gedaan omdat ik dan weer aandacht zou genereren voor Wilders en zijn kluppie. Maar ik vind de inhoud ook te actueel en to the point om die verloren te laten gaan. Vandaar dat ik deze brief op persoonlijke titel publiceer op deze website.
Laatst geupdate op ( zondag 16 januari 2011 )
 
< Vorige   Volgende >