Sokken (2) PDF Afdrukken E-mail
vrijdag 27 juli 2012
Gisteren heb ik meteen maar vijf paar sokken gekocht. Ik houd van voorraad. Ik heb dat ook met spijkers. En schroeven. En gloei- en andere lampen. En nog zo wat van die dingen. Het is waarschijnlijk een tic. En terwijl ik dit tik, rijdt er een iets meer dan middelgrote bestelbus van de apotheek langs. Met medicijnen heb je het ook, zegt het formaat van die bus. Ik moet er inderdaad niet aan denken, aan te weinig in huis van wat ik dagelijks nodig heb. Schroeven, spijkers, gloei- en andere lampen zul je vragen? Nou ja, alles bij wijze van spreken, natuurlijk. Dagelijks nodig.
Het waren trouwens witte sokken maar dat je niet denkt dat ik die heb voor de sport of in sandalen of badslippers. Ik draag die bij voorkeur in mijn klompen. Niet van die houten Hollandse maar van die lederen met een lelijke ronde neus, een lomp rubberen blok eronder, een keiharde houten inlegzool en een onbuigzaam plastic contrefort. Je koopt ze bij de plaatselijke boerenbond en als je ze op de openbare weg draagt, denkt iedereen dat je in kippen, mas, nertsen, gladiolen of meervallen doet. Ik draag mijn klompen tijdens werkzaamheden in de tuin en tegen natte voeten bij overvloedige regenval en hoog water rond mijn huis.
En als ik huis- en keukenklussen doe. Zoals de afgelopen week het bouwen van een schutting met poort en een kast. Het karwei is nog niet af, ik heb nog flink wat hout, spijkers, schroeven en verf te gaan en al mijn witte sokken waren tot op de draad versleten. Dat is gek, trouwens. Mijn witte sokken gaan decennia mee maar mijn mobiele telefoontjes hooguit een, twee jaar. Misschien wat meer klussen en minder bellen.
En omdat ik gisteren ook even bij een grote zaak voor elektronica was, voor een weegschaal waarmee ik dagelijks mijn voorraadje kilo's-te-veel bijhoud, heb ik meteen ook nog een voorraadje AAA-batterijen gekocht. Weet je dat die van nu houdbaar zijn tot 2019? Ik weet niet hoeveel batterijen er per dag wereldwijd geproduceerd worden maar ik vind het een raar idee dat we nu al energie voor de afstandsbedieningen van 2018 produceren. Een raar idee dat we nu al de energie voor over zes, zeven jaar in kleine pakketjes klaar hebben liggen. Brengt me trouwens bij die kilo's-te-veel en alle energie die wereldwijd in dat vet opgeslagen ligt. Ook een raar idee. Je kunt bij sokken kopen maar beter niet te lang stilstaan.
Laatst geupdate op ( vrijdag 27 juli 2012 )
 
< Vorige   Volgende >